Den vestjyske beskedenhed var lagt i skuffen til en anden god gang, da Dansk Musikskolesammenslutnings – DAMUSAs – bestyrelse torsdag holdt bestyrelsesmøde på Lemvig Musikskolens nye adresse i Østergade og ved samme lejlighed var med til at markere, at Lemvig Kommune tidligere på året havde fået DAMUSAs Musikskolekommunepris 2014.

Prisen blev givet som påskønnelse og anerkendelse af, at Lemvig Kommune har investeret stort – i forhold til kommunens størrelse – i at bygge byens gamle rådhus, politistation og arrest om til et moderne, funktionelt og samlende musikkulturelt tilbud i midten af byen.

Læs mere om begrundelsen for udnævnelsen

Lise Roar, musikskole-formanden, og musikskolelederen Jens Dammeyer Sørensen hjalp hinanden med at afsløre det kunstværk, Lemvig Kommune har købt af den lokale kunstner Hans Morten for pris-pengene

Foruden æren fik Lemvig Kommune 10.000 kroner til indkøb af et kunstværk, og når nu DAMUSAs bestyrelse alligevel var i Lemvig, så blev både pris, kunstværk, ære og musikskole fejret en gang til.

Det var stolthed, der prægede talerne – blandt andet da borgmester Erik Flyvholm takkede for prisen og sagde, at Lemvig var stolt og ”majestætisk begejstret” for prisen, men især for den musikskole, man havde fået bygget.

DAMUSAs formand Per Krogh Hansen (til venstre) hyldede modet og initiativet i en ”vandkantskommune” som Lemvig, når den i tider med økonomisk smalhals alligevel vælger at satse massivt på at investere i nye lokaler til musikskolen. Og Lemvigs borgmester Erik Flyvholm (til højre) takkede for, at DAMUSA havde fået øje på projektet..

”Vi har fået musikskolen til at åbne sig, den bliver brugt, og den centrale placering i byen midt på torvet har vist sig at være vigtig og rigtig,” sagde borgmesteren blandt andet.

Formanden for Lemvig Musikskole, Lise Roar, var også stolt af prisen og pegede på, at den nye musikskole har givet et kolossalt løft til kulturen i Lemvig.

”Der er liv, farver, faglighed og musik, og det er noget, vi mærker i det daglige,” sagde hun.

Lemvig Kommune kunne ved samme lejlighed vise, hvilket kunstværk man havde valgt at bruge pengene på, og det er den lokale kunstner – og musiker – Hans Morten – der har stået for værket. Det skal op at hænge i koncertsalen på Lemvig Musikskole, hvor det skal minde brugerne og gæsterne om, at der er noget at være stolt af i Lemvig.


Der var masser af gæster i koncertsalen på Lemvig Musikskole, da prisen skulle fejres. Da kommunen tidligere i år fik tildelt prisen på Musikskolernes Dag i Tivoli, var det kulturkonsulent Amanda Christensen, som modtog anerkendelsen. Hun var med igen, nummer to fra højre – og nu med barn – i samtale med næstformand i Lemvig Musikskoles bestyrelse, Henrik Thygesen, der også er formand for kulturudvalget.

 

DAMUSAs formand ved den ”pralehylde”, som Lemvig Musikskole allerede har indrettet og taget i brug i koncertsalen. Til højre er det diplomet som Årets Musikskolekommune 2014, mens plaketten til venstre er ”Originalitetsprisen” fra 2013..

 

 

Share Button