Oslo var i september vært for konferencen Nordiske Musik- og Kulturskoler, som fandt sted første gang i Danmark i 2015. Næste konference er i Stockholm i marts 2018.

Foto: Fra kulturadet.no)

Det nordiske samarbejde mellem musik- og kulturskolerne bliver hele tiden udviklet, og seneste manifesterede det sig ved den store tværnordiske konference Nordiske Musik- og Kulturskoler 25. og 26. september 2017 i Oslo. under overskriften: ”Musikk- og kulturskole for alle – forskning, kvalitet og kompetanse”.

Her deltog omkring 80 repræsentanter musik-og kulturskoler i de nordiske lands samt gæster fra Estland, Åland og Schweiz.

”Vi mener, at vi klarede værtsopgaven godt og er glade for, at vi kunne tilbyde et programindhold, som mange oplevede som aktuelt og passende varieret,” siger projektleder Lars Emil Johannessen, til daglig rådgiver i Norsk kulturskoleråd (på kulturskoleradet.no)

Godt at dele erfaring
Fra Danmark deltog ca. 20. Blandt andre Asbjørn Keiding med en præsentation af musikskoletænketankens aktuelle rapport.

DAMUSA var på konferencen repræsenteret af formand og næstformand sammen med og generalsekretær Nina Ulf Jørgensen.

”Det er altid inspirerende at møde kolleger fra nabolandene. DAMUSA lægger meget vægt på det internationale og ikke mindst det nordiske samarbejde. Der er mange fælles erfaringer og problematikker, vi med fordel kan dele med hinanden. For eksempel – med afsæt i den danske rapport fra tænketanken – spørgsmålet om statistik og opgørelsesmetoder,” siger Nina Ulf Jørgensen.

Nye målgrupper
Konferencen bød blandt andet på en paneldebat, som satte fokus på, hvordan musik- og kulturskolerne i fremtiden kan nå ud til flere og nye målgrupper. I debatten deltog projektleder Silje Eikemo Sande, som er leder af det nordisk projekt “Inkluderende kulturliv” som DAMUSA tidligere har omtalt.

I forlængelse af konferencen blev der afholdt et møde, som skal være begyndelsen til at afdække hvordan de nordiske musik- og kulturskoler kan løftes ind i projektet. Her deltog blandt andre Nina Ulf Jørgensen fra DAMUSA.

Den nordiske konference var også afsæt for et stærkere samarbejde mellem forskere med fokus på musik- og kulturskolerelateret forskning. Fra Danmark deltog ph.d. Finn Holst.

I forbindelse med konferencen fejredes udgivelsen af en norsk antologi om kulturskolerelaterede emner, otte videnskabelige artikler og fem fagartikler. Publikationen kan downloades gratis her og man kan læse mere om udgivelsen her.

Konferencen Nordiske Musik- og Kulturskoler fandt sted første gang i Aalborg i 2015, og året efter i Helsingfors i Finland. Næste gang er det i Stockholm 20. og 21. marts 2018.

/Blom

Se mere om konferencen

Arkiv: Om konferencen i Aalborg i 2015 (damusa.dk)

DAMUSA Nyt

DAMUSA Nyhedsbrev

- Tilmeld og få vores nyhedsbrev i mailboksen.

temanyt
Share Button