Interview med bestyrelsesmedlem: Jeg er ikke musiker, musikskolelærer eller leder. Jeg er en meget engageret forælder, siger forældrerepræsentant Hanne Panduro-Hess.

 

Af Martin Blom Hansen

I vinter og forår 2017 bringer vi korte interviews med medlemmerne af DAMUSAs bestyrelse for at høre, hvorfor de har valgt at gå ind i bestyrelsesarbejdet, hvad DAMUSA er for dem, og hvad der er vigtigt at arbejde med på musikskoleområdet og det musikpolitiske felt.

Hanne Panduro-Hess er forældrerepræsentant, har været bestyrelsesmedlem i DAMUSA siden foråret 2016 og er formand for bestyrelsen i Gladsaxe Musik- og Billedskole.

Hvorfor er du gået ind i arbejdet som bestyrelsesmedlem i DAMUSA?

”Jeg er mor til to musikbørn på vores lokale musikskole. Begge mine børn har været med i over 10 år, og jeg har oplevet deres glæde ved at bruge musikken på utrolig mange måder. Jeg er nu forældrevalgt bestyrelsesformand, og mit ønske er at kunne bruge min bestyrelses stemme bedst muligt. DAMUSA har været et naturligt næste skridt for mig.”

”Musik er universelt og noget, vi mennesker ikke kan eller skal undvære. Min oplevelse er dog, at musik og undervisning meget ofte ikke får den plads i vores samfund, som den rettelig fortjener. For mig er det vigtigt at kunne give børn de bedste muligheder for at kunne nyde musikkens vidunderlige verden. DAMUSA repræsenterer både brugere, lærer og ledere og har en god politisk stemme, som er rigtig vigtig, når vi taler kultur.”

Hvordan ser du på samarbejdet med øvrige organisationer og andre dele af musiklivet?

”Der er mange stemmer, der skal høres, når vi taler organisation. Jeg oplever, at DAMUSA samler alle tråde og på den måde arbejder for, at alle organisationer såvel som musikskoler får en stemme. I kraft af min egen rolle som forældrevalgt bestyrelsesformand for min lokale musikskole er det vigtigt at vide, at jeg har en organisation bag mig, hvor jeg kan få sparring. DAMUSA har desuden en vigtig stemme internationalt.”

Hvad er det vigtige for dig i dit engagement i det organisatoriske arbejde?

”At jeg som bestyrelsesmedlem bliver hørt, netop fordi jeg på mange områder er anderledes i min tankegang. Jeg er ikke musiker, jeg er ikke musikskolelærer eller musikskoleleder. Jeg er en meget engageret forælder, der de sidste 11 år har oplevet musikskolen gennem mine børn – på godt og ondt. Jeg tillader mig at stille spørgsmål, som indimellem skaber nye spørgsmål og åbner for refleksion. Jeg vil gerne sætte fokus på den politiske del af arbejdet omkring musik og kultur. Og så er det for mig utroligt vigtigt, at der er plads til mangfoldighed, at alle børn kan få mulighed for at komme ind i musikkens verden, at det IKKE kun er de bedrestillede familier, der har muligheden for at give deres børn chancen.”

DAMUSA Nyt

DAMUSA Nyhedsbrev

- Tilmeld og få vores nyhedsbrev i mailboksen.

temanyt
Share Button