DAMUSA er medlem af Den Europæiske Musikskole Union.

Den Europæiske Musikskole Union (EMU) er den europæiske paraplyorganisation for de nationale musikskoleforeninger i Europa. EMU er en ikke-statslig non-profit platform bestående af medlemsorganisationer fra forskellige lande, herunder Danmark, repræsenteret ved DAMUSA. Medlemslandene behøver ikke være medlem af Den Europæiske Union (EU).

På nuværende tidspunkt er de nationale musikskoleforeninger fra 26 europæiske lande medlemmer af EMU. EMU repræsenterer således mere end:

6.000 musikskoler
150.000 ansatte
4.000.000 elever / studerende
1.500.000.000 euro omsætning

EMU har opnået status af medlem i Det Europæiske Råd (EF).
EMU er medlem af Det Europæiske Musikråd (EMC) og Det Internationale Musikråd (IMC). EMU-organisationen omfatter: Generalforsamling (årlig), præsidiet og Generalsekretariatet, der i øjeblikket ligger i Utrecht i Holland / NL. EMU er arrangør af Europæisk Ungdoms Musik Festival, som finder sted cirka hvert andet eller tredie år – næste gang i 2016 i San Sebastian.

Se også EMU rapporter om status for vilkårene i de enkelte medlemslandes musikskoler.

De nordiske lande har desuden organiseret sig i Nordisk Musik- og Kulturskole Union (NMKU), som holder 2-4 møder om året med fokus på de nordiske temaer. Et resultat af det nordiske samarbejde er for eksempel projektet KRUt: ww.krut.eu og www.kruttube.com

Nyeste projektidé er Northern Lights

 

Share Button