Kulturministerens musikhandlingsplan tildeler samarbejdsprojektet OrkesterMester 10 millioner kroner over de næste fire år.

Der er godt nyt til det landsdækkende løft for skoleorkestre, “OrkesterMester, I Danmark har skoler orkestre”. I den nye musikhandlingsplan for 2019-2022, som kulturminister Mette Bock har offentliggjort 17. december 2018, er der nemlig afsat i alt 10 millioner kroner til projektet.

OrkesterMester er udviklet i et partnerskab mellem Skolelederforeningen, DR Symfoniorkestret, Danske Musik- og kulturskoleledere (DMKL) og DAMUSA (Dansk Musikskolesammenslutning).

OrkesterMesters fire kodeord er skolestolthed, spilleglæde, selvtillid og sammenhold, og
projektet sigter på at opbygge og forankre nye skoleorkestre på skoler, der ikke i forvejen har orkestre.

OrkesterMester er en unik mulighed for, at flere børn får en chance for at spille i et orkester, og det øger netop børnenes selvtillid og giver sammenhold, siger Skolelederforeningens næstformand Dorte Andreas, der sidder med i OrkesterMesters styregruppe, i en pressemeddelelse.

“Det er jo en helt fantastisk julegave til børnene rundt omkring på folkeskolerne, at vi nu kan fortsætte med næste fase og udbrede OrkesterMester til andre børn og skoler også. Skønt, at vi kan fortsætte med at give flere af landets skoleelever den mulighed, så de kan opleve spilleglæden sammen med deres kammerater,” siger Dorte Andreas.

Første fase af OrkesterMester gik i gang i skoleåret 2018 på ni skoler fordelt over hele landet med støtte fra Nordea-fonden. Musikhandlingsplanens 10 millioner skal investeres i næste fase af OrkesterMester og vil give et boost til flere skoler, der kaster sig ud i blæs, stryg og slagtøj.

Læs pressemeddelelse om musikhandlingsplanens ti mio. kr. til OrkesterMester

Læs mere om musikhandlingsplanen på Kulturministeriets hjemmeside

Share Button